NECATİGMA = KOLBASTI GENÇLİK

NECATİGMA = SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ...İYİ VAKİTLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...
 
AnasayfaGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ADMİNİSTRATÖR
ADMİNİSTRATÖR
ADMİNİSTRATÖR


Erkek
Yaş : 25 Kayıt tarihi : 25/11/08 Mesaj Sayısı : 746 Nerden : UZAKLARDAN

MesajKonu: Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane Cuma Ara. 26, 2008 10:44 pm

Arkadaşlar aşağıdaki polinom sorularının çözümleri lazım , doğru şıkları altta verdim . Bi bakarsanız sewinirim
SORULAR
1) P(x,y)=(x-y-2)³+2y-2x+5 polinomunun (x-y+1) ile bölümünden kalan kaçtır?
A)40 B)20 C)10 D)-10 E)-20
2) İkinci dereceden bir P(x) polinomunun baş katsayısı,katsayılar toplamının yarısına eşittir. P(x) polinomunun x ile bölümünden kalan 4 olduğuna göre;P(x) polinomunun (x+1) ile bölümünden kalan kaçtır?
A)16 B)12 C)9 D)8 E)6
3) İkinci dereceden bir P(x) polinomunun baş katsayısı,sabit terimine eşittir. P(x) polinomunun (x+2) ile bölümünden kalan 4,(x-3) ile bölümünden kalan 29 olduğuna göre,sabit terimi kaçtır?
A)-3 B)-2 C)-1 D)1 E)2
4) P(x)=x⁴-mx²+n polinomunun (x+1)² ile bölümünden kalan 2 olduğuna göre; (m.n) kaçtır?
A)5 B)6 C)7 D)8 E)9
5) P(x) bir polinom olmak üzere,
(x²+x-2).P(x)= x³+ax²+bx+3 olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır?
A)1/7 B)1/3 C)2 D)3 E)7
6) P(x)=ax³+ x²-bx-6 polinomu (x²-x-2) ile tam bölünebildiğine göre;(a.b) çarpımı kaçtır?
A)7 B)9 C)12 D)14 E)18
7) P(x)= x²+mx+n polinomu (x²-3x+2) ile tam bölündüğüne göre,(m,n) ikilisi aşağıdakilerden hangisidir?
A)(3,2) B)(2,-3) C)(-2,-3) D)(2,3) E)(-3,2)
P(x) polinomunun (x³-1) ile bölümünden kalan (3x²+4x+1) olduğuna göre,P(x) polinomunun (x²+x+1) ile bölümünden kalan aşağıdakilerden hangisidir?
A)2x-1
B)x+1
C)2x+1
D)x-2
E)x+4
9) P(x) polinomunun (x²+3x-10) ile bölümünden bölüm Q(x) ve kalan (2x+1)dir.Buna göre,P(x) polinomu (x+5) ile bölündüğünde bölüm aşağıdakilerden hangisi olur?
A) (x-2)Q(x)
B) (x-2)Q(x)+1
C) (x-2)Q(x)+2
D) (x-2)Q(x)+3
E) (x-2)Q(x)+4
10) P(x) polinomunun (x³-2x+1) ile bölümünden kalan (2x²-mx+3) tür.P(x) polinomunun bir çarpanı (x-1) olduğuna göre,m kaçtır?
A)-5 B)-3 C)-2 D)4 E)5
11) P(x)=x³-ax²+bx+2 polinomunun (x²-3x+1) ile bölümünden kalan (x+3) olduğuna göre a kaçtır?
A)3 B)4 C)5 D)6 E)7

CEVAPLAR
1.E
2.D
3.E
4.B
5.A
6.D
7.E
8.D
9.C
10.E
11.B
HAYDİ KOLAY GELSİN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://super.foruma.biz

Matematik Lise 2 Polinom Soruları 11 Tane

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
NECATİGMA = KOLBASTI GENÇLİK :: KARMA KARIŞIK :: DERSLER :: MATEMATİK -
Yetkinforum.com | Müzik ve radyo | Pop music | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Haberleşme | Suistimalı göstermek | Ücretsiz bir blog yaratın